Marithas Hörna

Marithas Hörna

JAG HAR NY BLOGGADRESS!

Nytt år- nya förändringar...

Jag har bestämt mig för att starta upp året på ny blogadress. Min nya blogg hittar du istället på www.frolid.eu/blogg

Det ger lite mer utrymme för att leka lite med bilder, kategorier, länkar och annat..

Jag kommer att dubbelposta mina inlägg ett tag, men om du har ett bokmärke på min blogg så byt gärna ut det direkt, så du kan fortsätta följa mig..

Ha ett bra 2012!

Härliga vår!

Lite allmänt!Posted by Maritha Sat, May 12, 2012 12:10:50
Tiden går verkligen fort. Nu har det redan gått fem månader sedan jag bytte min bloggadress men jag har insett att det är ganska många som följer denna, oftast via en blogroll, en lista i kanten på sin egen blogg.

SÅ ni som nu ser att jag har uppdaterat denna bloggen är välkomna in till min nya blogg. www.frolid.eu/blogg. Den uppdateras istortsätt dagligen.. :)

I Övrigt har jag under våren avsagt mig mina uppdrag hos Scrapidoo och SvenskScrapbooking. Det var inte något lätt beslut någotdera, men det är skönt att ha fattat ett beslut.

Men mitt uppdrag hos Scrap-Perra har jag ju kvar, förstås.

Önskar er alla en härlig sommar!Ett grattiskort!

HandgjortPosted by Maritha Sat, January 14, 2012 15:23:48
Här är ett kort jag gjort till min stora syster som fyllde år häromdagen.. En liten brosch i form av en ängel har fått bli en avtagbar dekoration här!

En närmre titt och mer information om kortet hittar du i min NYA BLOGG..

Bokmärk gärna den nya bloggen, snart kommer det inte fler inlägg här..

En altrad lampa..

HandgjortPosted by Maritha Fri, January 13, 2012 08:12:55
Jag har gjort en lampa. Stommen är en vanlig trådstomme och jag har klätt in den med papper. Det var inte så lite pyssel att få till det där.. Den är gjord till Scrapgalens januariutmaning.

Jag är jättenöjd över hur den blev! Milt och fint ljus när den är tänd..

Fler bilder hittar du i min NYA BLOGG. Titta gärna in där och bokmärk den sidan, istället för denna. Så småningom kommer jag sluta att uppdatera här..

ett minialbum

HandgjortPosted by Maritha Thu, January 12, 2012 20:14:10
Här är ett minialbum som jag gjorde till Makens Moster och Morbror som julklapp. De brukar åxå få bilder på mina barn varje år. En enkel julklapp till viktiga personer.

Varje barn har fått sin egen tag. På framsidan sitter fotot och på nedanför där har de skrivit en hälsning, var och en. De små barnen skriver än så länge med blyerts och jag fyller i med en ”riktig” penna sedan. Då blir det deras plitande handstil som jag bevarar..

Till detta albumet har jag utgått ifrån ett A4 ark. Materialet kommer från Scrapidoo.


Julafton 2010

HandgjortPosted by Maritha Tue, January 10, 2012 22:10:58
En enkel layout med ett foto på förra årets julgran. Julaftonsfina små barn står och tittar där.. Pappret från Webster är så fint i sig så jag har valt att inte använda så mkt mer än det. lite glitter och bling för att ge lite mer glitter i granarna.

Jag tycker att det räckte långt med öljetterna och bomullsbandet!

Vill du veta mer exakt vad jag använt så kolla här hos ScrapPerra.


Ha en härlig dag!

Smultronstället!

HandgjortPosted by Maritha Mon, January 09, 2012 17:41:57
Allt om scrap är en digital scraptidning som kommer ut med ett litet nummer varje söndag. Dessutom kommer det ett större nummer varannan månad! De har nu som nyårstävling att göra ett alster efter deras skiss som ligger i bloggen.

Denna skissen gillar jag och den passade helt perfekt till mina foton från sommarens besök på Smultronstället i Söderköping. Det är inga små söta glassar man får där utan man är rejält mätt när man går där ifrån..

En enkel layout, men jag ville inte ta fokus från fotona här, utan bilderna på glassarna är ju det viktiga.. Under bilderna sitter en tag med journaling instoppad under pappret.

Kram på er!


Sammanfattning av 2011

HandgjortPosted by Maritha Thu, January 05, 2012 22:34:38
Jag har under året haft perioder med mycket scraplust. Och perioder helt utan. Vid en sammanställning så har jag haft ett ganska jämt flöde och det ser ju ut som jag har scrappat nästan varje dag.. Så är inte fallet dock..

Jag vet att det är "brukligt" att blogga sina tio favoriter under året som gott, men jag har på något sätt blivit av med mappen där alla mina alster ligger sparade, så jag kan faktiskt inte göra det, men eftersom jag har skrivit ner allt jag gjort så kan jag berätta att jag har gjort 139 layouter, De där med fotografier på. 77 kort som jag skickat iväg till vänner och familj (och ett och annat på beställning förstås) , 26 st receptkort till swappar och 60 stycken alterprojekt såsom askar, lådor, ljus och annat, även här finns en del beställningar som jag gjort...

Det blir totalt 302 st alster!

Av alla dessa alster är nog de flesta DT alster för antingen Scrap-Perra, Scrapidoo eller Svensk Scrapbooking. Jag har varit med i ett antal utmaningar utöver det och jag har vunnit i fem av dem. Det är inte så mycket, men å andra sidan är det utmaningen som är tjusningen och jag scrappar inte för att vinna utmaningar.

Jag har HELT fel stil för det och där jag har vunnit så har det varit på utlottning. Men det är alltid kul att få hem lite ny fina saker, något annat vill jag inte säga...

Jag hade däremot äran att vara delaktig med hela tre alster i första numret av Inzpira och eftersom det nu har gått över tre månader sedan tidningen kom ut, så kan jag visa dem här. Behöver jag tillägga att Christian var, ÄR, oerhört stolt över att ha varit med i en scrap-tidning..

Inte bara en utan TVÅ gånger, i samma nummer... Det tredje alstret där var ett kort som jag inte hittar i datorn nu, tyvärr.. Och inte att förglömma att jag fick ett pysseltips upplagt i deras blog, bara häromdagen..


Jag har varit med om ytterligare en STOR ÄRA under hösten. Jag har blivit inblandad i Nordiska Museets ombyggnation av deras utställning kring "Folkkonst", som är en permanet utställning. Det är ett rum som de nu skulle förnya och de ville ha med scrapbooking och jag kom i kontakt med dem via forumet, förstås..

Utställningen öppnade i mitten av december och den kommer stå "i några år"... Tydligen har den tidigare delen som de nu byter ut, stått i SEX ÅR!!

När det blir lite lungt här så kommer vi självklart åka upp och kolla in mina alster. På Museet. Sååå Coolt! (Självklart kommer det även att förevigas och scrappas..)

Jag har två layouter där och rummet är fyllt med så mycket annat så det kan ju vara så att jag får representera HELA scrapbookingkulturen med mina två layouter.. Du kan läsa mer om det förnyade rummet här!

Dessa har jag faktiskt bloggat tidigare, utan att berätta att de skulle skickas dit..

Under hösten har jag försökt ta upp digiscrapping igen och fick faktiskt vara med i två team. Både NutHouse Scraps och Kristmess design. Tyvärr har det gått "sådär" eftersom jag stora delar av sen höst/vinter haft problem med internet. Men nu verkar det vara i ordning igen så då ska jag se om jag fortfarande är välkommen där.. Det är skönt att kunna varva det digitala med pappersscrap..

Jag har startat det nya scrapåret med ett BANG! Jag blev utslängd från mitt scraprum, för Christian ville ha tillbaka det, efter att ha sovit i vårt rum i nästan tre år.. Han är 7½ så det är helt OK.. Han är trygg i rummet nu, men jag har fått flytta in i vardagsrummet igen.. Det är under uppbyggnad och under sortering. Det kommer bilder härifrån sedan. Jag lovar..

Jag önskar er alla ett underbart 2012- oavsätt om ni scrappar eller inte. Ta hand om dig själv och dina vänner och familj! Kramas mycket!


Inspirerar hos andra..

HandgjortPosted by Maritha Thu, January 05, 2012 17:33:19
Idag är det ett upcyklingstips från mig som tar upp plats hos Inzpira. :) Förhoppningsvis kan inspirera er till att ta vara på ert gamla ni inte behöver längre.. :D


Kila in och kolla hos Inzpira så får nu se vad jag menar.. :D


Återanvändning var ordet.. Kul var det och aningens jobbigt i tummarna.. Men det blev läckert! Nu står den och pryder plats hos den lokala pysselbutiken..


Ha en bra kväll!


En låda med kort

HandgjortPosted by Maritha Wed, January 04, 2012 16:17:20

Nu funkar mitt internet igen.. Jag hoppas verkligen det håller i sig mer än en vecka denna gången! Det är så surt när det inte funkar..

Jag tänkte idag bjuda på en liten lådda jag har gjort. Det är en scrapboxings lådor av som jag har använt och klätt med Pyrus- papper. Jag gillar ju det enkla..

Lite närbilder. Päronet är på både lådan och kortet täckta med 3D krackelerings lack.

Och fågeln har fått lite bling på vingen.

Vem som ska få detta vet jag inte än, men settet med ask+kort har jag gjort med utgångspunkt på Josefines utmaning..

Önskar er en bra dag och hoppas att jag kan blogga i morgon igen.. :D

Sååå irriterande!

Lite allmänt!Posted by Maritha Sat, December 31, 2011 09:06:59
Jag har inget internet- igen! Sitter nu och bloggar från mobilen, men här kan jag inte lägga upp några bilder!

Suuperirriterande. Hoppas Maken hittarnågon lösning. Fort tack!

Next »