Marithas Hörna

Marithas Hörna

JAG HAR NY BLOGGADRESS!

Nytt år- nya förändringar...

Jag har bestämt mig för att starta upp året på ny blogadress. Min nya blogg hittar du istället på www.frolid.eu/blogg

Det ger lite mer utrymme för att leka lite med bilder, kategorier, länkar och annat..

Jag kommer att dubbelposta mina inlägg ett tag, men om du har ett bokmärke på min blogg så byt gärna ut det direkt, så du kan fortsätta följa mig..

Ha ett bra 2012!

Härliga vår!

Lite allmänt!Posted by Maritha Sat, May 12, 2012 12:10:50
Tiden går verkligen fort. Nu har det redan gått fem månader sedan jag bytte min bloggadress men jag har insett att det är ganska många som följer denna, oftast via en blogroll, en lista i kanten på sin egen blogg.

SÅ ni som nu ser att jag har uppdaterat denna bloggen är välkomna in till min nya blogg. www.frolid.eu/blogg. Den uppdateras istortsätt dagligen.. :)

I Övrigt har jag under våren avsagt mig mina uppdrag hos Scrapidoo och SvenskScrapbooking. Det var inte något lätt beslut någotdera, men det är skönt att ha fattat ett beslut.

Men mitt uppdrag hos Scrap-Perra har jag ju kvar, förstås.

Önskar er alla en härlig sommar!Sååå irriterande!

Lite allmänt!Posted by Maritha Sat, December 31, 2011 09:06:59
Jag har inget internet- igen! Sitter nu och bloggar från mobilen, men här kan jag inte lägga upp några bilder!

Suuperirriterande. Hoppas Maken hittarnågon lösning. Fort tack!

God Fortsättning..

Lite allmänt!Posted by Maritha Mon, December 26, 2011 12:06:18
Här har det mesta gått i 110 ett par dagar och bloggen får då pausas lite grann.. Vi verkar dock ha fått tillbaka ett fungerande bredband igen, så det är positivt.. :) De stora barnen åkte till pappa och Farmor i fredags och jag var INTE ensam i Norrköping när jag skulle lämna dem.. Men trafiken flöt på bra både dit och hem, så jag får väl vara glad för det..

Här är vår julgran på julaftons morgon. En märklig inställning på kameran. Bilden ÄR såhär ljus.. Men det blev lite fint det åxå..

Vi firade även i år julafton nere i församlingshemmet, där vi hade besök av 20 personer. Några tittade in på kaffe och samtal och andra stannade på mat. Inte riktigt den siffran vi hoppats på, men det var väldigt uppskattat av de som var med. Tomten kom och alla fick paket, vilket på vissa håll var väldigt förvånande. Det är kul! Christian tror sig veta vem tomten är, men han är inte riktigt säker...

Igår var vi inne hos Svärmor och hade paketutdelning, vilket gladde barnen enormt. Christian fick övervägande lego och Bianca fick Barbie's. Lite kläder och lite annat..

Jag fick en ny liten ministerio att ha i scraprummet, som jag kan ställa min Iphone på och få bra ljud på den.. :) Blått fint ljus är det i den. Och ett BRA ljud!! *Glad*

Barnen ville att vi skulle fotografera familjen framför granen. Christian hade sig en egen bild om hur jag skulle snubbla in i granen och riva ner den helt och hållet - precis när bilden togs.. Så blev det inte. Till hans stora missnöje.. Fast det blev nog bra ändå.. Jag har ingen aning om vad skuggan i framkant är. Det ser inte så kul ut..

Kan även passa på att lägga upp årets julkort, som skickats ut härifrån.. Årets skolfoton förståss.. Digiscrappat..

Mellandagarna "brukar" vi möblera om här hemma, och vi har lite idéer för det iår med. Christian vill flytta tillbaka in i sitt rum. Det är nog två år sedan som han flyttade in sin säng till oss. Så det är väl på tiden att han vill flytta tillbaka.. Men då ryker ju mitt scraphörn.. :( Men Maken hade en bra idé och vi får se om det går att genomföra.. Det är ju minst tre år kvar innan Felix rum blir ledigt på "riktigt"... ;)

Idag kommer mina föräldrar på besök. Det ska bli trevligt!

Ha en härlig fortsättning på julhelgen!

4 advent och Julspel i kyrkan..

Lite allmänt!Posted by Maritha Sun, December 18, 2011 20:52:32
Fjärde advent var det.. Det är alltså snart jul. Känns sådär, faktiskt.. Julklapparna har varit klara sedan länge och idag kom det dessutom en hel del snö. Nästan en dm.. Fiiint.. Fast det har varit en hektiskt helg och det är mycket som ligger och stör. Skulle behöva gå och sova ett par dagar, tror jag.. :)


Idag var det julspel i kyrkan och avslutning på alla barngrupper där. Christian spelade rollen som Josef, vilket är lite spännande eftersom han inte vill stå i centrum alls..

Kyrkan var fullsatt och det var tryck i sångerna, eftersom ALLA barnen kan dem. Likså när de läste "Herrens Bön ~Vår fader" Alla killarna var herdar, medan tjejerna var Änglar. Utan Ängeln Gabriel, som förstås var kille.. :)

Bianca står där precis brevid "Maria", som en liten ängel..

Och självklart kom det tre vise män och gav gåvor till barnet.. Ser ni den klart lysande stjärnan precis ovanför krubban?


Dutiga är de, barnen, som alla är mellan 4 och 9 år. De äldre barnen / Ungdomarna har hjälpt till med regi, ombyten och bakat fika till kaffet efteråt.. Och dit tror jag att nästan alla följde med idag. Kul!

Konståknings uppvisning!

Lite allmänt!Posted by Maritha Sat, December 17, 2011 20:47:43
Idag hade Konståkningen i Katrineholm Julshow. Det var alla deltagare, från nybörjargruppen till de som tävlingsåker. Kul! Här är flera av nybörjarna, i deras del. Christian vid den första röda pilen, Bianca vid den andra..


Här är mina pepparkaksgubbar.. (Dessa kort är tagna efter själva showen, därav de vuxna på isen och de tomma läktarna.. )

Jag har ett par filmklipp åxå, som jag önskar jag kunde dela med mig av, men de är stora, så ni får komma hem till oss och titta.. :D


Kram på er!

Kort av Christian..

Lite allmänt!Posted by Maritha Wed, December 14, 2011 20:47:44
Christian fick låna en blockflöjtsbok av en kompis till mig och det första han säger när han kommer hem är: Jag måste göra ett kort till tack! Det blev ett kort och det blev såhär:I all enkelhet liksom!

Barnen har gjort julkort

Lite allmänt!Posted by Maritha Wed, November 30, 2011 20:28:29
Månadens barnutmaning på Forumet var att göra varsitt julkort. Det har mina barn gjort.

Bianca gjorde ett till sin lilla Älskling. Han flyttade för något år sedan, men hon är fortfarande bergsfast på att de ska gifta sig sen..
Christian gjorde ett åxå, men den mottagaren är än så länge hemlig.. 8)


Ha en bra kväll!

första advent..

Lite allmänt!Posted by Maritha Sun, November 27, 2011 09:54:04
Regnet vräker ner, det är 10 grader varmt ute och man får inte sådär värst mycket julstämning, tyvärr. Men SOM DET BLÅSER ute och då är ändå inte vi upptagna på varningarna för hård vind!!

Julstämningen kommer väl, får vi hoppas.. Vi tomtade lite i huset igår och ska fortsätta med det idag. Vi får hålla tummarna att det kommer lite snö.

Önskar er en lugn första advent.

Pippi

Lite allmänt!Posted by Maritha Fri, November 18, 2011 17:26:16
Denna veckan har hela lågstadiet haft temavecka om Astrid Lindgren och idag skulle de gärna komma utklädda till skolan. De har valt olika delar ur olika filmer som de spelade upp för varann idag..


Redan i början av veckan så valde Christian att han skulle låna Biancas Pippikläder att ha på sig i skolan idag. Han var så söt så och han hade fortfarande Pippikläderna på sig när vi hämtade honom vid tre. :D Peruken hade han tagit av sig när de tittade på film ("för den har strån av plasthåret som hänger för ögonen") och förklädet knäppte upp sig hela tiden.. Det är kanske inte direkt lagom i storlek, men han SKA VARA PIPPI! så...


Visst är han söt?


Stor kram till er alla och ha en härlig helg!


11.11.11. kl 11.11

Lite allmänt!Posted by Maritha Fri, November 11, 2011 18:09:13
Just DÅ satt jag och Bianca och fikade på fredagscafet här i Valla. Det är öppet för alla åldrar och det är allt från nyfödd till "nära döden".. Nja, inte riktigt kanske, men gott om pensionärer är det.. ;) Idag var det dessutom extra många som samlades. Fullt på öppna förskolan och fullt av de äldre.. Så kul! Finns alltid någon att prata med.


Detta foto tog jag och detta ska ju FÖRSTÅS scrappas! :D


Ha en härlig kväll!

Next »