Marithas Hörna

Marithas Hörna

JAG HAR NY BLOGGADRESS!

Nytt år- nya förändringar...

Jag har bestämt mig för att starta upp året på ny blogadress. Min nya blogg hittar du istället på www.frolid.eu/blogg

Det ger lite mer utrymme för att leka lite med bilder, kategorier, länkar och annat..

Jag kommer att dubbelposta mina inlägg ett tag, men om du har ett bokmärke på min blogg så byt gärna ut det direkt, så du kan fortsätta följa mig..

Ha ett bra 2012!

Romresa del 1

Rom resan 2009Posted by Maritha Mon, October 26, 2009 20:35:06

Klockan ringde 03.20 på torsdag morgonen. Tidigt som attan.. VI hade tagit Felix rum, för då stör vi minst. Pappa skjutsade oss till flyget, via Flen för att hämta upp medresenärer. Incheckning på Skavsta kl 5. Kallt, tyst och otroligt tidigt.. Fast det blev ganska mycket rörelse ganska fort, får jag tycka.. I vårt sällskap är vi 39 stycken. Väl på planet så ordnade Maken fönsterplats åt mig.. :D Det är typ 3e gången jag flyger.

Vi landade i Rom tio minuter tidigare än beräknat, hämtade bagaget, samlade ihop oss och gick till bussen. Som inte fanns.. Efter ett par samtal till bussbolaget så visade det sig att bussen visst var där. Längst bort. Oskyltad. Han skulle ju ha mött oss inne i flyghallen med en skylt redan där.. Jaja..

Vi åkte till vårt Hotell Trastevere, som ligger väldigt centralt. Till min stora lättnad fick vi ett rum på bottenplan. Inte speciellt stort, men två sängar, varsin garderob, AC, toa och dusch. Helt OK. Vi packade upp samlade ihop oss och gick iväg för att äta lunch på Dal Moro. Vi fick en sallad till förrätt och en underbar lasagne efter det.

Efter maten tog vi en promenad över Tibern till Piazza Farnese, där Birgittasystrarna har sitt kloster. Vi gick vidare till Campo di Fiori och där gjorde Jonas världens köp. Han gick in och köpte en flaska vatten för 0.80Euro, betalade med en 20Euro-sedel och fick växel på 50Euro. Han kom ut till mig och skyndade på mig. ”Fort, gå fort nu.. Runt hörnet.” Det kändes lite sådär, men reskassan blev ju lite drygare..

Vi gick vidare till Piazza Narvona och besökte den sista svenska Katolska ärkebiskopen Olavi Petri´s grav. Vi gick tillbaka till Birgittasystrarna där vi gick in och fick en presentation av deras verksamhet och historia om Heliga Birgitta och hennes dotter Katarina. Vi fick även gå upp i den lägenhet som Birgitta och Katarina bodde i, på tiden det begav sig. (där fick jag inte fotografera.. L ) SKUT lånar deras kapell för sina mässor på torsdagar och söndagar och denna kväll var det fullt med folk. Alla vi i vårt sällskap+ de boende+ att det var personalkonferans för alla SKUT kyrkorna i europa. Jonas blev glad för han träffade en av de som han jobbade med i Paris, plus två av de som var kontakter i Uppsala när han var iväg.

Efter mässan gick vi till Trattoria Degli Amici, som är en lite speciell restaurang. Den drivs av St.Egidio och där jobbar många människor med olika typer av funktionshinder för en möjlighet till försörjning och större självkänsla, sida vid sida med sina ”handledare”. Vi fick verkligen massor av god mat. Olika skinka, korvar, pasta, sallad.. Mumsigt. Innan vi gick in i restaurangen kom det fram en kille och kramade om Liv. Vår reseledare och vän. Jag och Jonas tittade på varann och sa: ”Det är ju han- Italienaren.. ” När Bianca var en dag gammal och vi nyss kommit hem från BB åkte vi ut till Liv för att vara med på grillfest med hennes barn+familjer och 6 st italienare. Jag var ganska trött den kvällen. Mitt under måltiden på Degli Amici så reser sig killen upp och frågar varför vi inte har ”bambino” med oss.. han fick se kort på Bianca som jag hade i mobilen och han blev jätteglad. ”Blond- förstås” Var hans kommentar.

Klockan var halv tolv när vi kom till hotellet och bäddade ner oss..