Marithas Hörna

Marithas Hörna

JAG HAR NY BLOGGADRESS!

Nytt år- nya förändringar...

Jag har bestämt mig för att starta upp året på ny blogadress. Min nya blogg hittar du istället på www.frolid.eu/blogg

Det ger lite mer utrymme för att leka lite med bilder, kategorier, länkar och annat..

Jag kommer att dubbelposta mina inlägg ett tag, men om du har ett bokmärke på min blogg så byt gärna ut det direkt, så du kan fortsätta följa mig..

Ha ett bra 2012!

Kaffe som mättar!

LCHF / GlutenfrittPosted by Maritha Sat, August 27, 2011 10:56:54
Visst ser det fint ut? Ett STORT glas latte till frukost. Med denna blir du dessutom mätt ganska länge och det är 0 i kolhydrater KH.. Medan kaffet rinner igenom i min Tassimo, så använder jag mixerstaven till att köra ihop två ägg, ungefär 50 g kokosfett (funkar lika bra med smör!) och 2 dl kokande vatten. När kaffet är klart så mixar jag ner det åxå. Om det står en liten stund och svalnar så skiktar det sig såhär fint. annars blir det en jämn ljusbrun färg..


Denna äggblandning (ägg+smör+kokt vatten) funkar lika bra att smaksätta med kakao för varm choklad, Med lite kardemumma, eller vanilj. Med lite bär kanske? Det är bara att prova..


I själva äggmjölken finns det inga kolhydrater, men sen tillkommer det ju litegrann beroende på vad du blandar i.


Det fungerar att göra en bunke på morgonen, basad på tex 3 ägg och förvara i kylen under dagen. Då har du så du kan ta en skvätt i kaffet eller teet under dagen..


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Morfen Sat, August 27, 2011 15:50:44

Mums vad gott!!!
Jag har inte druckit äggmjölk på ett par år så testade jag i veckan och mådde urilla. Ska testa nästa vecka igen och se om det blir samma effekt (kanske lite äggkänslig) för det är så gott!